Az ſʒent Ianos apoſtolnak elſoͤ leuele

chapter 1


Chapters:

1 2 3 4 5


verse #1

AZ mi kezdettuͤl fogua vala / az mit hallānk / az mit lātānk az muͤ ſʒemeinkuel / az mit nîzink / ęs az muͤ kezeink tapaſʒtalānak / az iletnek beſʒide feloͤl /


verse #2

ęs ile te meg ielentetęk / az mit lātānk arrul tanubizonſāgot ęs tiſʒuͤnk / ęs hirdettuͤk tuͤnektek az oͤroͤk îletet / mellʼ az atʼa iſten nēl vala / ęs meg ielentetęk muͤnekuͤnk.


verse #3

Az mit lātānk ęs hallānk meg hirdettuͤk tuͤnektek / hoǵ tuͤ ęs koͤzoͤſoͤk legetek muͤ veluͤnk / ęs az muͤ koͤzoͤs voltunk legen az atʼa iſtenuel / ęs az uͤ fiāual Ieſus Chri ſtuſual.


verse #4

Ęs ezeket iriuk tuͤnektek / hoǵ az tuͤ oͤroͤmetek tellʼes legen.


verse #5

Ęs ez az hirdetis az mellʼet hallottunk uͤ tuͤle / ęs az mellʼet tuͤnektek hirdetuͤnk / hoǵ az iſten vilagoſſāg / ęs uͤ benne ſemmi ſoͤtitſig nin czen.


verse #6

Ha azt mondānǵuk hoǵ koͤzoͤſoͤk vaǵunk uͤ vele / ęs ſoͤtitſigben iārunk / hazudunk / ęs igaſſāgot nem tîſʒuͤnk.


verse #7

Hoǵ ha vilāgoſſāgban iarunk / mikippen̄ uͤ ęs vilāgoſſāgban vaǵon / egǵmāſual koͤzoͤſoͤk vagunk / ęs az uͤ fiānak / az Ieſus Chriſtuſnak vîre meg tiſʒtijt muͤnkoͤt minden buͤnboͤl.


verse #8

Ha ezt mondānǵuk / buͤnuͤnk ninczen / muͤ magunkot czallʼuk meg / ęs igaſſāg bennuͤnk ninczen.


verse #9

Ha meg vallʼuk az muͤ buͤneinket / hiw / ęs igaz / hoǵ meg boczāſſa muͤnekuͤnk az muͤ buͤneinket / ęs hoǵ meg tiſʒtijczon muͤnkoͤt minden hamiſſagbol.


verse #10

Ha ezt mondānguk / nem vitkeztuͤnk / hazuggā tiſſʒuͤk uͤtet / ęs az uͤ beſʒide ninczen muͤ bennuͤnk.

Chapters:


Books